Projektet Internetframsyn kommer under 2007 och 2008 att arbeta med frågor som är viktiga för ett väl fungerande internet. Det gäller att tillgodose användarnas behov, se till så att infrastruktuen bakom internet är robust och fungerar som den ska, samt att markanden för internet fungerar både ekonomiskt och juridiskt. Tyck till om projektet! VILKET INTERNET VILL DU HA?

tisdag 9 oktober 2007

Samhällsengagemang - distanserar internet?

Förr var det torgmöten, studieförbund och demonstrationer - TILLSAMMANS. Idag är det SMS, hemsidor och elektroniska namnlistor - VAR OCH EN FÖR SIG.

Hur påverkar egentligen de elektroniska medierna vårt samhällsengagemang? Är det så att kombinationen av att ha tillgång till obegränsad information, distansen som cyberspace innebär och enkelheten att vidarebefordra ett mail eller SMS gör att vi människor blir mindre engagerade i dagens samhälle?

På nyheterna för ett par dagar sedan refererades till krisen i Burma och uppmaningen att bära rött för att stödja munkarna. Idag är det mest grått och svart igen ute på gatorna.

Distanserar internet?

1 kommentar:

Henrik Ahlen sa...

Håller inte alls med om att det med internet blir mera "Var och en för sig".

Tvärtom! Facebook och andra communities, bloggar visar att väldigt många nu engagerar sig och skapar debatt och kreativa åtgärder tillsammans. Dessutom bidrar online-kommunikationen till att man kan underhålla ett större personligt nätverk och att flera träffas även i verkliga livet.